Keltainen Sydän Makaronit keitetään appelsiinimehu-vesiseoksessa, se antaa kivan maun makaroneille. 

Makaronit keitetään salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin muuten.

Makeahko kastike sopii tähän salaattiin.

Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen.

Ainekset noin 6:lle lisäkkeeksi annosta

2
dl
vettä
3
dl
appelsiinituoremehua
1
tl
suolaa
100
g
vahvaa savujuustoa kuutioina
50
g
parmesaanijuustolastuja
2-3
luumua
1
tähtihedelmä tai fenkoli
100
g
cashewpähkinöitä
300
g
viinirypäleitä, vaaleita ja tummia
Kastike:
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
appelsiinimehua
½
dl
juoksevaa hunajaa
1-2
tl
pippurisekoitusta rouheena
½
tl
jauhettua inkivääriä

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä salaattiin ”al dente” pakkauksen ohjeen mukaan. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät.

  2. Kuutioi ainekset kauniiksi palasiksi ja sekoita ne keskenään, lisää pasta.

  3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi.

  4. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen.

VINKKI: Kastikkeen voi valmistaa myös ilman jogurttia tai siinä voi käyttää kermaviiliä. Joulusalaatin kera kannattaa tarjota esimerkiksi perinteistä joululimppua. Kurkkaa kaikki joulusalaattimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.