Pellillinen Tomaatti-mozzarellapiirakkaa sopii täydellisesti moniin erilaisiin tilaisuuksiin. Koska piirakka valmistetaan tällä kertaa uunipellillä, saat kerralla tehtyä piirakan tarjolle isommallekin porukalle. 

Tämä pellillinen suolaista piirakkaa on saanut inspiraationsa caprese-salaatista, jossa päämakuina ovat tuore tomaatti, pehmeä mozzarella-juusto sekä basilika. Basilikaa on lisäksi kermaisessa täytteessä, johon on sekoitettu herkullista vihreää pestoa. 

Tomaatti-mozzarellapiirakkaa lämmitetään lopuksi vielä sen verran, että mozzarella-juusto sulaa hieman tomaattien väliin. Lopuksi piirakka viimeistellään tuoreella basilikalla ja balsamicolla. Tämä pellillinen tomaatti-mozzarellapiirakkaa on parhaimmillaan hieman lämpimänä.

Ainekset 12 annosta

Pohja
300
g
voita
1
tl
suolaa
n. ¾
dl
kylmää vettä
Täyte
300
g
turkkilaista jogurttia
350
g
smetanaa
190
g
vihreää pestoa
3
kpl
kananmunaa
8-9
kpl
tomaattia
4
kpl
mozzarella-juustopalloja (á 125 g)
tuoretta basilicaa
balsamicoa

Ohje

  1. Pilko kylmä voi pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon erikoisvehnäjauhot ja suola. Nypi ainekset käsin tai pyöräytä monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa hienoksi muruksi. Lisää lopuksi kylmä vesi joukkoon ja työstä taikinasta tasainen.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu kaulimeen. Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille (n. 40 cm x 35 cm). Painele haarukalla reikiä taikinaan ja laita halutessasi taikinan päälle esipaiston ajaksi toinen leivinpaperi ja kuivia herneitä painoksi. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
  3. Valmista täyte sekoittamalla jogurtti, smetana, pesto sekä kananmunat haarukalla tai vispilällä tasaiseksi.
  4. Poista piirakkapohjan päältä leivinpaperi ja herneet. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka paistamista noin 20 minuutin ajan, tai kunnes piirakan täyte on jähmettynyt.
  5. Leikkaa tomaateista kannat pois ja siivuta tomaatit sekä mozzarella-pallot ohuiksi siivuiksi. Voit halutessasi myös puolittaa mozzarella-pallot, niin saat ne riittämään paremmin. Levitä tomaattisiivut ja mozzarella-siivut vuorotellen lämpimän piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä uunissa noin 10 minuutin ajan, tai sen aikaa, että mozzarella-juusto hieman sulaa.
  6. Viimeistele pellillinen tomaatti-mozzarellapiirakkaa tuoreella basilikalla ja halutessasi myös balsamicolla. Tarjoile pellillinen suolaista piirakkaa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.