Suolaiset sarvet sopivat niin illanviettoon kuin juhliin tai ruokaisaksi välipalaksi. 

Sarvet valmistuvat kätevästi Myllyn Paras Voi-, Lehti- tai Torttutaikinasta. Puoli litraa tuoreita sieniä on n. 1½ dl ryöpättyjä (jos niitä on esim. pakastimessa).

Vaihtelua sarviin saa käyttämällä erilaisia sieniä.

Sarvien täyte saa olla melko voimakas, koska taikinaosuus on miedonmakuista.

Ainekset 10 annosta

Sarvitaikina
Suppilovahverotäyte
n. ½
l
suppilovahveroita
1
punasipuli
1-2
rkl
voita tai margariinia
¾
tuoretta persiljasilppua
1
tl
rouhittua viherpippureita
½
tl
(yrtti)suolaa
75
g
kantarellituorejuustoa
(2
rkl
kapriksia)
Voitelu ja pinnalle
1
kanamuna
1
tl
unikonsiemeniä tai 1 rkl kauraleseitä

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.
  2. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  3. Puhdista sienet. Kuori ja silppua sipuli pieniksi paloiksi. Paista niitä pannulla rasvassa n. 5 minuuttia.
  4. Hienonna persilja, lisää se ja mausteet pannulle. Jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja halutessasi kaprikset. Nosta pannu pois liedeltä heti tämän jälkeen. Täyte saa vähän jäähtyä tai sen voi nostaa lautaselle jäähtymään.
  5. Leikkaa sulaneet taikinalevyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Kauli jokainen pala leveämmäksi kolmioksi. Jaa täyte taikinakolmioiden leveämpään reunaan (reilu 1 rkl/taikinalevy). Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä jättäen kärjet sarvien alle. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  6. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 min, kunnes sarvet ovat kullankeltaisia.
Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.