Nimi johtaa siinä mielessä hieman harhaan, ettei tässä ohjeessa oikeasti olla mitään savustamassa. Savuista makua ruokaan tuo espanjalaisessa ja meksikolaisessa ruuanlaitossa elintärkeä savupaprika, jota saa miedompana ja tuimempana versiona. Tulinen on sitten ihan oikeasti tulista, joten annostelkaa varoen.

Ainekset 2-4:lle annosta

Kana-chorizo:
1
punasipuli pilkottuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tlk
säilykemaissia
150
g
chorizo-tuoremakkaraa
6
broilerin reisipalaa sopiviksi suupaloiksi pilkottuna
2
tl
chilijauhetta
1
tl
savupaprikaa (mietoa tai tulista oman maun mukaan)
1
tl
hienoa merisuolaa
2
tl
hienonnettua korianteria
4
rkl
oliiviöljyä
Mustapapu-fetasalaatti:
1
tlk
GoGreen mustapapuja valutettuna ja huuhdeltuna
3
rkl
oliiviöljyä
100
g
fetaa murusteltuna
2
limen mehu ja kuoret raastettuna
1
ruukku
korianteria pilkottuna
Lisäksi:
1
annos itse tehtyjä kauratortilloja

Ohje

  1. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja, leivo tortillat rieskakokoon eli 10-12 kpl (halkaisija 16 cm). Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10-12 osaan, pyöräytä palloiksi ja jätä odottamaan muovilla peitettynä kun valmistat täytettä.
  2. Yhdistä kaikki kana-chorizon ainekset isossa kulhossa. Levitä ainekset uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.
  4. Kauli taikinapallot ja paista tortillaletut parilapannulla, niin saat niihin hienot parilaraidat.
  5. Sekoita samalla mustapavut, öljy, feta, lime-mehu, limen kuoriraaste ja korianteri salaatiksi pienessä kulhossa.
  6. Annostele tortillalettujen päälle kana-chorizoa ja mustapapu-fetasalaattia.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.