Ainekset n. 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. irtopohja, silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (26-28 cm halkaisija) annosta

Kypsälle pohjalle:
n. 4
dl
vadelma-punaherukkasurvosta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
1
tlk
vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (200 g)
1
tl
vaniljasokeria
50
g
salmiakkisuklaata
Koristeeksi:
n. 3
dl
vadelmia (ja punaherukoita)
pieniä vadelman, herukan tai mintun lehtiä
50
g
salmiakkisuklaata pieninä paloina

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.
  2. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min (isoa piirasta n. 15 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
  3. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka tai tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja veitsellä pieneksi pilkotulla salmiakkisuklaalla. Survo vadelmat ja punaherukat.
  4. Levitä survosta nesteineen piiraspohjille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele vadelmilla, herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja salmiakkisuklaapaloilla.

VINKKI: Halutessasi voi jättää punaherukat pois ja käyttää enemmän vadelmia tai laittaa punaherukoiden tilalle muita marjoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.