Ainekset 6-10 kpl annosta

1
annos itse tehtyä murotaikinaa
2
tlk
sitruunarahkaa (yht. 400 g)

Ohje

  1. Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Laita muffinivuokien (mieluiten silikoni tai folio) pohjalle ja reunoille ohuelti murotaikinaa. Varaa taikinaa myös hattujen tekemistä varten. Vuokien koko vaikuttaa siihen, montako annoksesta tulee.
  2. Lisää sisälle sitruunamaustettua rahkaa ja leivoksen päälle taikinasta todella ohut hattu. Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15-20 min.

VINKKI: Nämä sitruunaiset leivokset sopivat erityisesti pääsiäiseen. Vaihtamalla rahkan makua, esim. vanilja- ja omenakanelirahkaan, saat aikaan erimakuisia muroleivoksia.

 

Resepti:
Jenny Niemelä, Seinäjoki, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailusatoa

Vinkit

ARJA ELINAN VINKKI: Mikäli haluat, sitruunarahkan joukkoon voi lisätä hieman pieniä kuivattuja tai tuoreita hedelmäpaloja lisämakua antamaan.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.