Tässä paistoksessa on omenoiden lisäksi käytetty pähkinöitä.

Mikäli olet allerginen pähkinöille, voit laittaa tilalle esim. 1 dl kookoshiutaleita tai rusinoita.

Päälle tulevaan muruseokseen on käytetty rapeita Kaura+Riisi Hiutaleita, mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii mainiosti.

Ainekset laakea uunivuoallinen annosta

4-6
kpl
omenoita
n.100
g
saksan-, pecan- tms. pähkinöitä
1
tl
kanelia
100
g
voita
1
dl
(vaahtera)siirappia

Ohje

  1. Lohko kuoritut omenat voideltuun, uuninkestävään paistosvuokaan. Laita sekaan pähkinät (mikäli isoja, voit puolittaa ne). Ripottele pinnalle kanelia. Sulata voi, sekoita joukkoon siirappi, hiutaleet ja vehnäjauhot.
  2. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

VINKKI! Katso myös tavallisen, mutta niin taivaallisen kaura-omenapaistoksen resepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.