Syksy on kotoilun aikaa. Itse leivotut sämpylät katoavat lautaselta nopeasti. Kätke sämpylätaikinaan erilaisia juureksia ja juustoja raasteena. Hiutaleilla ja leseillä saat mukavaa rakennetta ja lisää kuituja. Valmista halutessasi sämpylät sisarussämpylöiksi paistamalla ne lähes vieretysten uunipellillä tai uunin kestävässä vuoassa tai pannussa.

Ainekset 8-10 annosta

2 ½
dl
vettä
25
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1
rkl
tummaa siirappia tai hunajaa
1
iso porkkana raastettuna
1
dl
juustoraastetta
½
dl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja murenna joukkoon hiiva.
  2. Lisää suola, tumma siirappi tai hunaja, raastettu porkkana, juustoraaste ja rypsiöljy. Sekoita.
  3. Lisää kauraleseet ja vehnäjauhot sekoittaen. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  4. Leivo sämpylöiksi vehnäjauhoja apuna käyttäen.
  5. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paistonkestävään uunivuokaan tai pannuun. Kohota. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
  6. Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.