Tähän annokseen leivontajauhoineen käytetään pussillinen sämpyläjauhoseosta (1 kg). Halutessasi voit leipoa vain ½ annosta eli 8 sämpylää, puolita tällöin kaikkien aineiden määrä.
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen (tai sekoita kuivahiiva 2 dl:aan sämpyläjauhoseosta ja sekoita seos n. 42 °C veteen). Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Ota kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se tangoiksi. Jaa tanko 16 palaan. Laita ne sellaisenaan kumolleen leivinpaperille uunipellille tai pyörittele soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 10–15 minuuttia.