Tähän annokseen leivontajauhoineen käytetään pussillinen sämpyläjauhoseosta (1 kg). Halutessasi voit leipoa vain ½ annosta eli 8 sämpylää, puolita tällöin kaikkien aineiden määrä. 

Ainekset 16 kpl annosta

Sämpylätaikina:
5
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
2
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
2
rkl
voita, margariinia tai öljyä
Leivontaan:

Ohje

  1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen (tai sekoita kuivahiiva 2 dl:aan sämpyläjauhoseosta ja sekoita seos n. 42 °C veteen). Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  2. Ota kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se tangoiksi. Jaa tanko 16 palaan. Laita ne sellaisenaan kumolleen leivinpaperille uunipellille tai pyörittele soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
  3. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 10–15 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.