Ainekset 6:lle annosta

1
muna
0,7
dl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
1
cl
mantelilikööriä
1
rkl
glögimaustetta
Viinimarjasiirappi:
1
dl
viinimarjamehutiivistettä
1
sitruunan mehu
¼
sitruunan kuori

Ohje

  1. Vaahdota muna ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma, erillisessä astiassa. Mausta kermavaahto liköörillä ja glögimausteella.

  2. Leikkaa piparitaikinasta pieniä paloja ja nostele ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita munavaahto kermavaahtoon ja jäädytä pakastimessa. Sekoita varoen puolen tunnin välein, jotta jäätelö jäätyy tasaisesti.

  3. Anna kovaksi jäätyneen jäätelön seistä kymmenisen minuuttia jääkapissa ennen syömistä, jotta se pehmenee aavistuksen. 

  4. Viinimarjasiirappi: 1 dl viinimarjamehutiivistettä, 1 sitruunan mehu, 1/4 sitruunan kuori. Keitä viinimarja- ja sitruunamehusta paksu, siirappimainen liemi. Raasta mausteeksi pestyn sitruunan kuorta.

Resepti:
Sami Garam

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.