Onko pakastimessasi vielä torttutaikinaa?

Siitä voi leipoa torttutaikinatikkuja ja tarjoilla niitä esimerkiksi hedelmäsalaatin ja/tai jäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa.

Tarjoa joulunmakuisia jätskiannoksia joulunajan vieraille tai omille lapsillesi.

Lapsille mukaan kinuskikastiketta, rommihunajalla saat makua aikuiseen sävyyn.

Ainekset annosta

munaa
mantelirouhetta
kookoshiutaleita
kanelia
sokeria
raesokeria
Lisäksi:
hedelmiä (luumuja, viinirypäleitpä, persikkaa...)
ja/tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
kinuskikastiketta tai hunajaa (1 dl) + rommia (1 dl)
nougat tai vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Voitele sulaneet taikinalevyt munalla, ripottele pinnalle haluamiasi ohjeen rouheita. Laita aina kaksi rouhelevypintaa vastakkain.
  2. Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet venyttäen pidemmiksi kierteelle ja taita ne kaksin kerroin n. 15 cm:n tikuiksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.
  3. Pilko hedelmät. Voit antaa hedelmäpalojen/marjojen maustua halutessasi juoksevan hunajan (1 dl) ja rommin (1 dl) sekoituksessa ennen annosten tekoa.
  4. Laita annosmaljoihin hedelmäpaloja, jätskipalloja ja mantelikookostikkuja.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.