Taina Risto, Anna Perho ja Arja Elina Laine tekivät ohrawokkia I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

Ainekset 5-6:lle annosta

2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
iso sipuli renkaina
300
g
suppilovahveroita tms. sieniä
4
dl
vettä
1
rkl
kalafondia (tai 2 kalaliemikuutiota)
n.1
rkl
currytahnaa
1
tl
sitruunapippuria
1
tlk
kookosmaitoa (4 dl, mieluiten kevyttä)
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
wok-pakastevihannessekoitusta (esim. thai)
2
rkl
sitruunamehua
400
g
lohisuikaleita
½
dl
tuoretta tillisilppua

Ohje

  1. Kuullota sipuli ja puhdistetut sienet aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä wokkipannulla. Lisää vesi, anna kiehahtaa. Lisää suurimot ja maustavat aineet. Anna kypsyä 15 min.

  2. Lisää kookosmaito ja jatka kypsentämistä 15 min. Lisää lähes kypsän ohrasekoituksen joukkoon aurinkokuivatut tomaatit suikaleina, wokkisekoitus, sitruunamehu ja lohisuikaleet sekä tuoretta tilliä. Anna kypsyä viitisen minuuttia.

VINKKI: Jos et pidä sienistä, voit jättää ne pois. Ruoka toimii myös lämmitettynä seuraavana päivänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.