Ainekset 8 kpl isompia (10 cm) tai 10 kpl pienempiä (8 cm) annosta

Mousse:
n. 2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
200
g
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutella)
Koristeeksi:
1
iso
kypsä granaattiomena
2
dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.

  2. Jaa taikina 8-10 osaan ja painele palaset silikoni-, folio- tai metallipiirasvuokien pohjalle ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

  3. Valmista mousse: vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi, lisää lopuksi vatkaten vaahtoon huoneenlämpöinen pehmeä levite. Levite ei siis saa olla jääkaappikylmää, koska silloin se ei sekoitu vaahtoon.

  4. Levitä leivospohjille runsaasti moussea. Pyöräytä pinta kauniiksi lusikalla.

  5. Avaa granaattiomena ja ota siitä kaikki siemenet leivinpaperille niin, että ylimääräinen punainen neste valuu pois. Koristele leivosten pinnat kauniisti punaisilla siemenillä ja suolapähkinöillä.

  6. Säilytä leivoksia viileässä.

VINKKI: Samalla ohjeella syntyy Herkkupiirakka. Levitä koko taikina piirakkavuokaan. Paistoaika on hieman pidempi kuin pikkuleivoksilla. Käytä koko täyte isoon piirakkaan ja koristele.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.