Tein kaneli kierteitä ja pyöreitä pullia rusinoilla koristeltuna. Jauhomäärä piti hyvin paikkansa.
Leivo perinteistä joulupullaa ja tuo kotiin joulun tuoksu!
Joulupullaan voi lisätä rusinoiden lisäksi muita kuivattuja hedelmiä sekä tietenkin sahramia.
Jos haluat kullankeltaisia sahramipullia, lisää taikinaan 1/2 g sahramia.
Ainekset annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
-
Lisää pehmeät rusinat tms. ja rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
-
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia.
-
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
-
Paista pienet joulupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Paista pitkot ja muut isommat joulupullat n. 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 min.
MYLLYN PARHAAN VINKKEJÄ JOULUPULLAN LEIPOMISEEN:
Haluatko joulupullista kullankeltaisia sahramipullia? Lisää tällöin taikinaan 1/2 g sahramia.
Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita. Kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
Kuivahiiva vaatii lämpimämmän n. 45-asteisen taikinanesteen.
Oletko muuten jo kokeillut ihanan jouluista piparipullaa?
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Tein kaneli kierteitä ja pyöreitä pullia rusinoilla koristeltuna. Jauhomäärä piti hyvin paikkansa.