Ainekset 3 isoa, 4 pientä annosta

300
g
paistonkestävää keltaista marmeladia
4
banaania
Voiteluun:
1
kananmuna
Koristeluun:
isoja ja pieniä koristesilmiä

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Voitele taikinalevyn pitkä reuna vedellä ja siirrä toinen levy noin sentin verran päälle, paina sauma tiiviisti kiinni. Tee vielä kaksi samanlaista levyä.
  2. Levitä marmeladia toiselle puolikkaalle ja aseta pitkittäin puoliksi leikattu banaanin puolikas marmeladin päälle. Leikkaa toinen puoli taikinalevystä parin sentin nauhoiksi puoleenväliin asti. Voitele reuna vedellä ja nostele nauhat ristiin rastiin sekaisin täytteen päälle ja paina tiiviisti kiinni reunaan. Pyöristä tortun suorat kulmat muumiomaiseksi. Tee loput yhdistetyt levyä samoin.
  3. Leikkaa loput kaksi levyä neliöiksi, kauli neliöt hiukan suuremmiksi ja tee pikkumuumiot samoin. Siirrä tortut leivinpaperoidulle pellille ja voitele ne rikkivispatulla kananmunalla.
  4. Paista uunissa 210 asteessa noin 18 minuuttia. Pikkumuumiot kypsyvät 2–3 minuuttia nopeammin.
  5. Aseta silmät täytteen päälle. Nauti lämpiminä.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.