• Pataruoat ovat käteviä ja vaivattomia ruokia.
  • Tumma pasta tekee ruoista huokeita ja ravitsevia.
  • Kunnon mausteilla saat makua ruokaan.

Ainekset noin 4:lle annosta

1
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa (tai suikalelihaa)
1
purjosipuli (n. 100 g)
n.3
valkosipulinkynttä
tl
chilipippuria tai pala chilipaprikaa
2
tl
kuminaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
basilikaa
(1
tl
oreganoa)
2
lihaliemikuutiota
3
dl
vettä (tai punaviiniä)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
1
ps
herne-maissi-paprika-sekoitusta (pakaste)
1
tlk
papuja tomaattikastikkeessa (400 g)

Ohje

  1. Ruskista padassa öljyssä jauheliha ja hienonnettu purjo. Hienonna sekaan valkosipulinkynnet ja lisää muut mausteet sekä vesi ja tomaattimurska.
  2. Anna padan kiehahtaa ja lisää makaronit. Odota kunnes pata kiehahtaa uudelleen ja lisää pakastevihannekset ja anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää lopuksi tölkillinen papuja tomaattikastikkeessa. Ruoka on valmista heti nautittavaksi.

VINKKI: Valmistamalla kaksinkertaisen annoksen saat ruoan isommalle porukalle. Jauhelihan sijaan voit käyttää naudan- tai siansuikalelihaa. Käyttämällä punaviiniä saat padasta juhlavamman.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.