Masariinit ovat murotaikinaleivonnaisia, joissa on herkullinen hillosydän ja mantelitäyte. Leivospohjiin on tässä käytetty Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa. Täytehilloksi sopii parhaiten marmeladi, koska se kestää hyvin paistamisen uunissa.

Leivosten koko vaikuttaa määrään, tässä masariinit on tehty muffinipellin koloihin. Voit käyttää myös pieniä ”vanhanaikaisia” peltivuokia, jolloin annoksesta voi syntyä jopa 20 pikkuleivosta.

Ainekset n. 12 leivosta annosta

Pohjataikina:
Voitelu:
1
rkl
voita tai margariinia
Väliin:
n.100
g
appelsiini- tmv. marmeladia
Mantelitäyte:
50
g
voita tai margariinia
½
dl
sokeria
2
munaa
1 ½
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
leivinjauhetta
n. 2
tippaa karvasmanteliaromia
Kuorrutus:
n. 3
dl
tomusokeria
n. 2
rkl
puristettua appelsiinimehua (+ tippa keltaista elintarvikegeeliä)
(appelsiinikuorta, kuivattuja appelsiinisuikaleita, sukaattia tai koristerakeita)

Ohje

  1. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten ja vaahdota myös mantelijauhe näiden välissä mukaan. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu. Mausta täyte mieleisen manteliseksi.

  3. Voitele muffinipellin kolot tai leivosvuoat. Painele taikina sormin leivosvuokien pohjille ja reunoille ohuelti. Lusikoi jokaisen leivonnaisen pohjalle teelusikallinen marmeladia ja jaa sen päälle mantelitäyte.

  4. Paista masariineja 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Irrota jäähtyneet leivokset vuoista varovasti.

  6. Sekoita kuorrutus paksuksi tahnaksi ja värjää sitä halutessasi aavistuksen keltaisemmaksi. Levitä kuorrutus leivosten pintaan. Koristele masariinit halutessasi koristerakeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.