Tässä ohjeessa pizzapohja on tehty Myllyn Parhaan Pizzajauhosta.

Voit luonnollisesti valmistaa pizzapohjan myös Myllyn Parhaan durumvehnäjauhoista.

Lue lisää reseptistä Arja Elinan blogikirjoituksesta.

Ainekset 8 pikkupizzaa annosta

Pizzapohjat:
2
dl
vettä
pkt
hiivaa (n. 15 g)
Täyte:
200
g
sitruunatuorejuustoa
n.7
dl
mansikoita
200
g
ranskankermaa (2 dl)
1-2
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
mantelilastuja
100
g
(sitruuna)valkosuklaata raasteena
1
rku
basilikaa
Lisäksi:
foliopaperia
ruokaöljyä
vaahterasiirappia tai hunajaa

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. 

  2. Valmistele sillä aikaa täyte. Ota tuorejuusto pehmenemään pois jääkaapista. Viipaloi mansikat. Sekoita ranskankermaan vaahterasiirappia tai hunajaa ja vaniljasokeria. Raasta valkosuklaa erikseen.

  3. Jaa taikina n. 8 palaan, pyöritä palat pulliksi ja kauli tai taputtele pyöreiksi pienehköiksi pizzoiksi. Aseta pizzapohjat kaksikerroksisten öljyttyjen foliopalojen päälle.

  4. Levitä tuorejuustoa ohuelti pizzapohjille. Jaa päälle mansikkaviipaleet ja valuta niiden päälle maustettua ranskankermaa ohuelti. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja valkosuklaaraastetta sekä saksi hieman basilikasilppua. Jätä pizzat kohoamaan 15–20 minuutiksi.

  5. Kuumenna pizzojen kohotessa grilli n. 200 asteeseen (400 fahrenheit) eli kunnolla kuumaksi. Laita kohonneet pizzat folioalustoineen kuumalle grillille ja anna paistua 5–10 minuuttia. Pidä kupu kiinni, jotta pizzojen pinta saa lämpöä. Kun pizzojen pohjat alkavat saada väriä, ota lämpö pois grillistä tai ainakin vähennä lämpöä tai nosta pizzat grillissä miedomman lämmön kohtaan esim. yläritilälle. Jatka paistamista niin, että lopullinen paistoaika on 10–15 minuuttia. Voit käyttää grillaamiseen pizzakiveä, jos omistat sellaisen. Kuumenna se kunnolla ennen pizzojen paistamista.

  6. Grillaaminen antaa pizzalle ihanan maun ja rapean pohjan. Valuta kuumille pizzoille vaahterasiirappia tai hunajaa ja nauti heti. Jos pizzoja jää, ne maistuvat toki kylminäkin, vaikkapa iltapalaksi mökillä. 

VINKKI: Kesän mentyä voit paistaa pizzat uunissa: 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi eli n. 15 min. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.