Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen vaniljaiseksi täytteeksi. Vaniljaiset joulutortut tuovat vaihtelua joulupöytään!

Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta. Torttuja lehtevistä taikinoista leivottaessa muista aina taitella ensin sakarat ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
50
g
vaniljatuorejuustoa
1
dl
pähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
100
g
paistonkestävää kirsikka- tai aprikoosimarmeladia
Päälle:
1
tlk
säilykekirsikoita tai aprikooseja

Ohje

  1. Sekoita täytteen ainekset keskenään. 

  2. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. 

  3. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka tai pala aprikoosia.

  4. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen vaniljarahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.