• Pastasalaatti voi olla myös makea hedelmäinen salaatti.
  • Jälkiruokapastasalaattiin sopii hyvin kauniin keltainen, kurkumalla värjätty pasta.
  • Kokeile tähän Keltainen Kukka Makaroneja tai Keltainen Sydän Makaroneja.
  • Hedelmiä voi toki vaihdella sen mukaan, mitä kulloinkin on saatavilla parhaiten.
  • Paola Suhonen, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat kukka-hedelmäsalaattia I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset 6-8:lle annosta

½
sitruunan mehu
1
iso päärynä
2-3
aprikoosia, persikkaa tai nektariinia
200
g
viinirypäleitä
100
g
manteleita (kuorineen)
Kastike:
2
dl
maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai rahkaa
½
sitruunan mehu
1-2
rkl
tummaa sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
aprikoosi- tai persikkasosetta

Ohje

  1. Keitä makaroneja 6 min suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo kylmällä vedellä lävikössä ja valuta vesi hyvin pois. Kuutioi hedelmät sitruunamehun joukkoon, jotta ne eivät tummu. Pilko mantelit. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään, tarkista sopiva maku.

  2. Valmista kastike sekoittamalla ainekset. Lisää kastike salaatin sekaan ja anna maustua ennen tarjoilua. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen. Tarjoile jälkiruoaksi tai välipalaksi.

VINKKI: Voit lisätä pinnalle Myllyn Paras Kauraleseitä tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.