Kreikkalaisesta salaatista on tässä hiukan ruokaisampi versio, siinä on käytetty kuitupitoista kukkapastaa, joka on kurkumalla värjätty keltaiseksi. Sopii hyvin esim. lapsille jotka saattavat vierastaa tummaa pastaa.

Juustoksi voi valita sen aidon kreikkalaisen fetan tai kevyemmän fetatyyppisen salaattijuuston.

Ainekset 4-6:lle annosta

300
g
vähärasvaista feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
1
kurkku suikaleina
1
keräsalaatti (n. 200 g)
1
tlk
säilykemangoa paloina (n. 300 g)
Salaatinkastike:
½
dl
feta-, salaatti- tai muun vastaavan juuston lientä
½
dl
säilykemangon lientä
2
rkl
viinietikkaa
1
tl
mustapippuria
(2-4
valkosipulinkynttä)
1
tl
suolaa
1
oreganoruukku tms. yrttiä

Ohje

Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi/pilko muut ainekset ja sekoita kaikki yhteen, jätä aineksia koristeeksi.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla aineet ja lisää se salaatin sekaan. Koristele raaka-aineksin. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.