Kevyt fiilis tulee raikkaan salaatin myötä.

Erilaisilla pähkinöillä tuot vaihtelua salaattiin, esim. cashew-, suola- tai pekaanipähkinöillä.

Ainekset 4-6:lle annosta

1
tlk
säilykepersikoita (keskikokoinen tlk)
1
pieni keräsalaatti (n. 150 g)
n.100
g
purjosipulia tai kevätsipulia
200
g
herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
200
g
(laktoositonta) raejuustoa (1 rasia)
(1
dl
pähkinärouhetta)
Salaatinkastike:
½
dl
öljyä
½
dl
persikkatölkin lientä
½
dl
hunaja- tai omenaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
2
tl
rouhittua punapippuria

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.

  2. Leikkaa salaatti pieneksi, viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi, kuutioi valutetut persikat (säästä tölkin lientä kastikkeeseen!). Kiehauta ja jäähdytä pakastevihannekset.

  3. Sekoita salaatin ainekset kulhossa keitetyn makaronin kanssa.

  4. Valmista salaatinkastike sekoittamalla sen ainekset keskenään ja tarkista maku mieleiseksi.

  5. Kaada kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.