Kinkkupasta on arjen perusruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Raaka-aineet ovat yksinkertaisia, eivätkä vaadi pitkää valmistelua - siksi kinkkupasta onkin valmis jo 20 minuutissa. Tähän reseptiin voit käyttää helposti esimerkiksi jouluaterialta yli jääneen kinkun. 

Ainekset 4:lle annosta

200-300
g
joulu- tai muuta kinkkua
2
sipulia tai 1 pss pakastesipulia
2
rkl
rypsiöljyä
1-2
tl
paprikajauhetta
1
ps
pakastevihanneksia (esim. herne-maissi-paprika)
2
dl
pastan keitinlientä
2
tl
kasvis- tai vasikanfondia tai ½ kuutio murustettuna
1-2
tl
yrttisekoistusta
(2-3
rkl
paprika-chilimaustettua kevyttuorejuustoa)
mustapippuria
suolaa
vettä
suolaa

Ohje

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Katso vesimäärä ja kypsymisaika pakkauksesta. Suikaloi kinkku ja kuorittu sipuli. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi. Laita pasta kiehumaan.

  2. Sekoita kinkkusuikaleet ja paprikajauhe sipulien joukkoon ja kuullota hetken aikaa. Lisää vähän sulaneet pakastevihannekset ja noin 1 dl pastan keitinlientä, fondi ja yrttisekoitus. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta muutama minuutti, lisää loput nesteestä ja halutessasi tuorejuusto. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  3. Kaada pastasta vesi pois, valuta se hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon tai tarjoa pasta ja kastike erikseen. Tarjoa nälkäisille kinkkupastan valmistumista odotellessa esim. omenalohkoja ja porkkanasuikaleita.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.