Helppo ja herkullinen pastan lisäke.

Kauralese on terveellisempi ja paljon halvempi vaihtoehto kuin pinjansiemenet. 

Nuoret nokkoset ovat tähän parhaita.

Katso videolta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela valmistavat tämän nokkospeston.

Ainekset noin 4:lle annosta

Pasta:
Pesto:
6-8
dl
tuoreita nokkosenlehtiä
1
basilikaruukku
4-8
pilkottua valkosipulinkynttä
1½-2
dl
oliiviöljyä
dl
parmesaanijuustoraastetta
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan 7 minuuttia kiehuvassa vedessä. Laita puhdistetut nokkosenlehdet kiehuvaan veteen ja anna niiden olla siinä 2-3 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta vesi pois. Huuhdo kylmällä vedellä.

  2. Laita korkeaan kannuun kaikki ohjeen aineet ja soseuta ne keskenään tasaiseksi paksuhkoksi tahnaksi sauvasekoittimella. Myös monitoimikoneessa voi tehdä saman. Öljyn määrä riippuu hieman nokkosten määrästä ja kosteudesta, peston kuuluu olla miellyttävän kiinteää, mutta ei liian paksua.

  3. Tarjoile kesäisen juuri keitetyn Keltainen Kukka tai Keltainen Sydän Makaronien kanssa. Hyvää sellaisenaan tai lisäksi mukana voi olla vaikkapa grillattua kanaa tai kalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.