Varaudu timanttiseen makuelämykseen: tämä kantarellipizza ei ole mikä tahansa lätty, vaan se on ansainnut Kotikokki-reseptikilpailun kunniamaininnan. Kantarellien herkkä metsäinen maku tulee hienosti esiin pekonin rinnalla.

Tiesitkö, että monien sienilajikkeiden makuaineet ovat rasvaliukoisia? Siksi sieniruokiin tarvitaan rasvaa, joka tähän kantarellipitsaan tulee pekonista ja juustosta.

Pitsapohjaa rikastaa nokkonen, jossa on paljon rautaa. Jollet halua käyttää nokkosta, tai sitä ei ole saatavilla, voit jättää sen pois.

Toinen taikinaan luonnetta tuova elementti on ruis. Jos olet tavallisemman pitsan ystävä, voit käyttää ruisjauhojen sijasta koko jauhomäärän verran vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja.

Ainekset 4-8:lle annosta

Pohja:
2
dl
lämmintä vettä
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
merisuolaa
2
rkl
kuivattua nokkosta
2
rkl
auringonkukkaöljyä
Täyte:
1
kesäkurpitsa
dl
kantarelleja
3
artisokansydäntä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
300
g
paseerattua tomaattia
5
pekonisiivua
tuoreita babypinaatin lehtiä
ripaus basilikaa ja merisuolaa
½-1½
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Lisää hiiva lämmitettyyn veteen. Lisää merisuola, kuivatut nokkoset ja öljy, sekoita. Lisää jauhot osissa ja sekoita puuhaarukalla. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman puolikarkeita vehnäjauhoja ja pyörittele käsin taikinasta pallo. Anna nousta lämpimässä liinan alla noin 30 minuuttia ja kauli mahdollisimman ohueksi.

  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista täyte. Viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsat ja pilko kantarellit. Leikkaa paloiksi myös artisokansydämet, punasipuli ja valkosipuli. Levitä paseerattu tomaatti pizzapohjalle ja asettele päälle kasvikset, pekonisiivut, pinaatin lehdet ja mausteet. Sirottele juustoraastetta mielesi mukaan pizzan päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 min (riippuen uunista).

VINKKI: Voit luonnollisesti valmistaa pizzapohjan myös Myllyn Parhaan durumvehnäjauhoista. Saitko runsaan kanttarellisadon? Kokeile myös herkullista kantarellipiirakkaa ja perinteistä kanttarellikastiketta!

Resepti:
Liisa Kotka, Pori. Iltalehden Kotikokki-kilpailun kunniamaininta vuonna 2012.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.