Tässä puurossa maistuu kaksi espanjalaisen keittiön ikonisinta tuotosta: chorizo ja romesco. Savuisan suunmyötäinen paahdetuista paprikoista, tomaatista ja valkosipulista rakentuva romesco-kastike saa hapokkuutta punaviinietikasta, ja on erinomainen yleiskastike melkein mille tahansa lihalle, etenkin grillatulle. Toimii myös kasvisten kaverina ja puuron piristeenä.

Ainekset 4:lle annosta

6
dl
vettä
ripaus
suolaa
ripaus
valkopippuria
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hionennettuna
4
chorizo-raakamakkaraa
Romesco-kastike:
1
uunissa paahdettu paprika
1
rkl
tomaattipyreetä
1
valkosipulinkynsi
1
tl
savupaprikajauhetta
ripaus cayennenpippuria
rkl
punaviinietikkaa
4
paistettua kananmunaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Yhdistä hiutaleet, vesi, pippuri ja suola pannulla. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Anna kuplia välillä sekoitellen, kunnes hiutaleet ovat kypsiä. Muutama minuutti.

  2. Puuron kypsyessä lämmitä öljy toisella pannulla ja lisää sipulit. Paista pari minuuttia ja lisää valkosipulit. Paista noin minuutin ajan ja lisää sitten pannulle pilkottu chorizo. Paista, kunnes makkarat ovat kauttaaltaan kypsiä, noin 5 minuuttia.

  3. Laita kaikki romesco-kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai surauta soiroksi sauvasekoittimella.

  4. Jaa puuro kulhoihin. Laita päälle paistettua chorizoa ja romesco-kastiketta.

  5. Viimeistele paistetulla kananmunalla ja koristele persiljasilpulla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.