Ainekset 6–8 annosta

Täyte:
1
pieni kesäkurpitsa
1
sipuli tai punasipuli
50
g
pinaatinlehtiä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
150
g
ricottajuustoa
50
g
parmesaanijuustoa
½
rku
lehtipersiljaa
10
basilikanlehteä
1
tl
timjaminlehtiä
1
rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Siirrä taikina leivinpaperin päälle sulamaan.

  2. Viipaloi pesty kesäkurpitsa, kuori ja viipaloi sipuli, huuhtaise pinaatinlehdet. Siirrä kasvikset kulhoon, ripottele suola ja mustapippuri päälle, sekoita ja anna kasvisten raakakypsyä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Kaada kasvikset siivilään valumaan.

  3. Kauli sulanut, huoneenlämpöinen taikina halkaisijaltaan noin 35 cm:n. Leikkaa piirakkataikinan reunaan 3 cm:n viillot 3–4 cm välein. Levitä ricotta taikinan keskelle viiltoihin asti, ripottele karkeaksi raastettu parmesaani ja yrttien lehdet juustojen päälle. Levitä kasvikset ja taita reuna kasvisten päälle.

  4. Vedä galette leivinpapereineen uunipellille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Valuta tilkka oliiviöljyä piiraan päälle uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lämpimänä.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.