• Rieskaan käytetään puuroa, jolloin rieskaan saadaan hyvä, pehmeä suutuntuma.
  • Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa.
  • Avokadososeen voi tehdä itse tai voi käyttää valmista guacamolea.
  • Mikäli et pidä mausteisesta rieskasta, käytä guacamolen tilalla omenasosetta.
  • Katso videolta, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Savela leipovat näitä rieskoja.

Ainekset uunipellillinen, noin 25 palaa annosta

1
dl
guacamolea (tai avokadososetta, suolaa ja pippuria)
1
rkl
sitruunamehua
1
muna
100
g
appelsiinituorejuustoa
2
rkl
avokado- tai rypsiöljyä
Pinnalle:

Ohje

  1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon guacamolea tai avokadososetta, jonka maustat pippureilla ja suolalla mieleiseksi tai käytä omenasosetta, jos haluat miedompaa rieskaa. Lisää myös sitruunamehu, muna, jauhot, appelsiinituorejuusto sekä hieman öljyä. Levitä taikina uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle.

  2. Paista 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla n. 25 min niin, että rieska saa hyvän värin. Leikkaa palasiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai esim. guacamolen, appelsiinituorejuuston tai sitrusmarmeladin kera.

VINKKI: Kokeile myös muihin puuropohjiin, esim. Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleista valmistettuun puuroon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.