Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi, rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.

Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.

Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.

Ainekset 10-15:lle annosta

Kakkupohja:
4
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
piparimaustetta (tai kanelia ja neilikkaa)
Leivitykseen:
rasvaa
Kostutus:
1½-2
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1-2
tl
vaniljasokeria tai piparimaustetta
Rahka-kermatäyte ja päällys:
4
dl
lemon curdia
2-3
persimonia
2
dl
viikunahilloa
2
banaania
4
dl
kuohukermaa tai vastaavaa (voi olla laktoositon)
600
g
piparirahkaa (3 tlk) (tai rahkaa + sokeria + piparimaustetta)
3-5
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Koristeet:
1
tähtihedelmä
1
granaattiomena
4
viikunaa
jouluisia nonparelleja (esim. lumitähti)

Ohje

KAKKUPOHJA:

  1. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24-26 cm) ja leivitä pinta Myllyn Paras Korppujauhoilla. Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauheet hyvin keskenään ja siivilöi ne varovasti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20-30 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

KAKKU:

  1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tee kerma-rahkaa niin paljon, että se riittää kakun reunoille ja päälle. Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta maustetulla maidolla.

  2. Levitä kakkulevyn päälle sitruunatahnaa ja persimonilohkoja ja sen päälle kerma-rahkaa. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta, levitä päälle viikunahilloa ja banaanipaloja sekä rahkaseosta. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

  3. Levitä kakun pinnalle ja reunoille loppu kerma-rahka. Koristele kakku kauniisti, sivuille jouluisia nonparelleja ja päälle näyttävästi talvisia hedelmiä.

VINKKI! Joko olet kokeillut upeaa jouluista glögi-juustokakkuamme?

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.