Piilotettu maustekakku yllättää syöjät joulun kahvipöydässä. 

Kakun maut tasoittuvat ja rakenne mehevöityy, kun valmistat sen vähintään vuorokausi ennen tarjoilua. Kakun voi myös pakastaa! Ota hyvissä ajoin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.

Ainekset 15-20:lle annosta

Kauramaustekakku:
200
g
kermaviiliä
1 ½
dl
öljyä
2
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
kanelia
2
tl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
1
tl
neilikkaa
Kostutus:
1 ½
dl
appelsiinimehua
Pohja:
180
g
piparkakkuja
75
g
voita
Valkosuklaatäyte:
5
liivatelehteä
5
dl
vispikermaa
180
g
valkosuklaata
500
g
vaniljarahkaa
1
dl
kevytmaitoa
Pinnalle:
1
granaattiomena
puolukanvarpuja

Ohje

  1. Yhdistä kermaviili, öljy ja munat vatkaimella sekoittaen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne vähitellen kermaviiliseoksen joukkoon.

  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1 ½ l).

  3. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

  4. Leikkaa veitsellä maustekakun alareuna tasaiseksi. Tässä maustekakun lopullinen korkeus on 6,5 cm. Imeytyä maustekakkuun appelsiinimehua sudin avulla. Voit pistellä kakkuun reikiä, jotta kostuke imeytyy paremmin.

  5. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi korkea reunakalvo tai leikkaa leivinpaperista suikaleita. Näin saat vuoalle lisää korkeutta. Kalvo/paperi pysyy vuoan reunassa kiinni, kun käytät liimana hieman margariinia tai öljyä. Reunakalvo kannattaa lisäksi pingottaa paikalleen teipillä.

  6. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä piparimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Aseta kostutettu maustekakku pohjan päälle keskelle.

  7. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W). Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemaito rahka-suklaaseokseen ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.

  8. Lusikoi täytettä vuokaan maustekakun ympärille ja sen keskelle. Painele lusikan avulla täyte tiiviisti maustekakun ja vuoan reunan väliin. Peitä kakku täytteellä ja tasoita pinta heiluttamalla vuokaa. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

  9. Poista granaattiomenan hattuosa varoen veitsenkärjellä. Leikkaa hedelmä puoliksi. Taivuta onkaloita auki ja kaiva hedelmän siemenet ulos. Voit tehdä tämän vedellä täytetyssä kulhossa estääksesi mehua roiskumasta ympäristöön. Huuhtele siemenistä kuorenpalaset pois.

  10. Asettele siemenistä reunus kakun päälle. Viimeistele koristelu työntämällä puolukanvarpuja kakun sivureunoihin ja granaattiomenansiemenistä muodostetun kranssin ympärille.

Vinkki:

Maustekakun rakenne säilyy jääkaapissa pehmeämpänä, kun sen leipoo voin sijaan öljyyn.
Jos sinulla ei ole juuri tämän kokoista irtopohjavuokaa, käytä mieluummin pienempää kuin isompaa vuokaa, jotta täyte riittää peittämään maustekakun. Tai sitten voit tarkoituksella antaa maustekakun pilkistää täytteen joukosta.

Yhdestä granaattiomenasta tulee reilu määrä siemeniä. Voit käyttää vain osan koristeluun ja sekoittaa loput valkosuklaatäytteen joukkoon.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.