• Tämä tomaattikeitto on tehty tuoreista tomaateista.
  • Mikäli haluat säästää aikaa, voit toki käyttää valmiiksi paseerattuja tomaatteja.
  • Tomaattikeitto on keittojen klassikko, jota saa muunneltua helposti eri maustein ja yrtein.
  • Tomaattikeitto sopii sekä kesään että talveen, kesällä se on ihanan kevyt ruoka ja talvella lämmittävä.
  • Katso alla olevalta videolta, miten tomaatit kaltataan.

 

Ainekset 4:lle annosta

n. 2,5
kg
tomaatteja
2
dl
vettä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
sokeria
mustapippuria
1-2
rkl
currytahnaa
150
g
ranskankermaa
tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohje

  1. Kalttaa ja paseeraa tomaatit: Keitä reilusti vettä kattilassa. Tee tomaatteihin muutama pieni viilto. Kun vesi kiehuu, laita tomaatit veteen. Ota tomaatit pois vedestä, kun kuori alkaa irtoamaan. Irrota kuoret ja survo tomaatit kuorimisen jälkeen siivilän läpi.

  2. Laita kattilaan paseerattu tomaatti, vesi ja valkosipuli. Lisää suola, sokeri ja pippuri ja mausta currytahnalla makusi mukaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää pasta. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 6-7 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää ranskankerma keittoon sekoittaen. Kiehauta, mutta älä enää keitä. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

VINKKI: Oletko innokas kotipuutarhuri tai vasta aloitteleva viherpeukalo? Lue artikkeli tomaatin kasvatuksesta. Vinkit tarjoaa Viherrinki!

Resepti:
Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.