Uusi vuosi alkaa suu täynnä Iida Huhtaluhdan (@spicegirls_baking) ihanan rukiista juusto-rosollipiirasta, joka on leivottu Iidan aivan ensimmäisellä Someleipurit 2024 -reseptillä. Leivontahaasteen tuoreille Someleipureille antoivat heidän edeltäjänsä Anna ja Pihla eli Someleipurit 2023: 

"Kun joulun tohinoista on selvitty, löytyy kaapeista monenlaisia tähteitä, joista voi leipoa herkkuja uudenvuoden tarjoiluihin. Suunnittele siis suolainen leivonnainen 'mitä kaapista löytyy' -ajatuksella. Käytä valitsemaasi Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa." 

Iida pisti heti tuumasta toimeen ja valitsi taikinakseen Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinan, joka sai kaverikseen rapsakkaa rosollia ja maistuvaa juustoa joulypöydästä: 

"Tämä maukas ja helppo juustopiiras valmistuu maukkaasta Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta. Raaka-aineet valikoitui joulupöydästä jäljelle jäänneistä tuotteista eli rosollista, jonka lisäksi mukaan on paloiteltu juustotarjottimesta jäljelle jääneet juustot. 😋" 

Aloita sinäkin uusi vuosi ilman hävikkiä ja leivo joulupöydän viimeiset herkut tähän ihanaan piiraaseen!

Ainekset 10 annosta

Pohja
Täyte
200
g
juustokuutioita
1
dl
rosollia
1
keskikokoinen sipuli
2
kananmunaa
1
dl
kermaviiliä
2
dl
ruokakermaa
1
tl
paprikajauhetta
¼
tl
valkopippurijauhetta
Koristelu
mozzarellajuustoa
rucolaa
sitruunaa
aurinkokuivattua tomaattia

Ohje

  1. Sulata Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin tunti. 
  2. Levitä sulanut taikina noin 25 cm pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 200 °C -asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia. 
  3. Kun pohja on uunissa, valmista täyte. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla. Pieni juustot kuutioiksi. Levitä kuullotettu sipuli ja juustot esipaistetun pohjan päälle. 
  4. Yhdistä kananmuna, ruokakerma, kermaviili ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos sipulin ja juustojen päälle. Lisää piirakkaan vielä rosolli. 
  5. Paista piirakkaa vielä uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia kauniin väriseksi. Tarvittaessa voit laittaa folion/uunipellin suojaksi. Piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempää vuokaa käytät, sitä paksumpi piirakka on ja sitä pidempi myös paistoaika. 
  6. Anna piirakan vetäytyä noin tunnin verran uunista tultua. Koristele piirakka rucolalla, mozzarellalla, sitruunalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Iida Huhtaluhta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.