Kiinalainen riisipuuro, congee, joka suorastaa huutaa voimakkaita mausteita puoleensa. Jostain syystä rasvainen porsaanliha toimii näissä aasialaisissa puuroissa parhaiten. Ohueksi suikaloidun kokolihan sijasta kannattaa kokeilla myös jauhelihaa.

Ainekset 2:lle annosta

l
kana- tai kasvislientä
hienoa merisuolaa
3
cm:n
pala inkivääriä kuorittuna ohueksi suikaloituna
3
rkl
oliiviöljyä
400
g
kassleria tai muuta rasvaista porsaanlihaa erittäin ohuina suikaleina
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
kalakastiketta
3
rkl
Sriracha-chilikastiketta tai vastaavaa
tuoretta korianteria
miniyrttejä
paahdettua hot dog -sipulia

Ohje

  1. Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä sitten niin että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.

  2. Lämmitä öljy pannulla. Paista possusuikaleita pannulla, kunnes ne alkavat ottaa väriä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa valkosipulit ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Mausta lihat kalakastikkeella ja nosta pannu pois liedeltä.

  3. Kaada lihat ja niistä valuneet nesteet yhdessä valkosipun kanssa kuplivan riisin sekaan.

  4. Jatka kypsentämistä, kunnes neste alkaa koostumukseltaan kermamaista ja liha pehmeää. Noin tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

  5. Mausta lopuksi chilikastikkeella ja koristele hienonnetulla korianterilla, miniyrteillä ja paahdetulla hot dog -sipulilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.