Juustokakut voi valmistaa helposti näyttäviksi annoksiksi laseihin tai jälkiruokamaljoihin.

Brunssijuustokakkujen pohja tehdään fiksusti mysliin.

Nämä juustokakut valmistuvat ilman liivatetta, koska valkosuklaa kiinteyttää juustomassan unelmaisen pehmeäksi.

Tällä reseptillä valmistat 4-6 annosjuustokakkua laseihin (á 1½-2 dl).

Ainekset 4-6 annosta

Pohja
50
g
margariinia tai voita sulatettuna
50
g
valkosuklaata raastettuna
Väliin
3-4
dl
vadelmia, karhunvattuja/mustikoita tai muita marjoja
(n. 1
dl
saksanpähkinärouhetta)
Täyte
100
g
valkosuklaata
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (myös kevyt käy)
Koristeluun
n. 3
dl
vadelmia, karhunvattuja/mustikoita tai muita marjoja

Ohje

  1. Kuumenna rasva kattilassa ja paloittele valkosuklaa mukaan, sekoittele koko ajan ja keitä vain sen verran, että suklaa sulaa. Sekoita mysli siihen. 
  2. Painele mysliseos jokaisen lasin/annosmaljan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä lasit kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Paloittele täytteen valkosuklaa mikroaaltouunin kestävässä astiassa. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä, kunnes suklaa on sulaa. 
  4. Sekoita kylmä tuorejuusto vähän jäähtyneen, mutta vielä sulan suklaan joukkoon. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri tukevaksi vaahdoksi erikseen omassa kulhossa. Kaada jäähtynyt suklaatuorejuustoseos joukkoon ja sekoita tai vatkaa nopeasti tasaiseksi. 
  5. Ota myslipohjat viileästä. Jaa marjat laseihin. Nostele valkosuklaa-tuorejuustotäyte päälle. Anna hyytyä kylmässä ainakin 2 tuntia tai seuraavaan päivään. 
  6. Koristele annokset kauniisti marjoilla ja myslillä. Säilytä tarvittaessa viileässä.
Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.