Ainekset 4:lle annosta

1
kasvisliemikuutio
Basilikaöljy:
1
basilikaruukku
1
dl
rypsiöljyä
valkosipulia
suolaa
pippuria
sitruunamehua
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
400
g
broilerinsuikaleita tai rintafileitä
1-2
paprikaa
1-2
rs
kirsikkatomaatteja
1
kurkku

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsäksi (keitinvedessä kasvisliemikuutio), jätä kuitenkin hampaille pureskeltavaa.

  2. Sekoita sauvasekoittimella basilikaöljyn ainekset. Kaada basilikaöljy makaronien päälle, anna maustua muutama tunti tai seuraavaan aamuun.

  3. Kypsennä broilerinsuikaleet tai -fileet ja jäähdytä. Fileet kypsyvät kätevästi myös uunissa. Pilko kypsä broileri, kun se on hetken jäähtynyt.

  4. Lisää pilkotut paprikat ja kurkku sekä halkaistut tomaatit ja broileri makaronin sekaan.

  5. Anna vetäytyä muutama tunti. Jos haluat että salaatti säilyy yhtä hyvänä seuraavaan päivään älä puolita tomaatteja ja poista kurkun siemenet.

  6. Ennen tarjoilua kannattaa vielä varmistaa maku ja tarvittaessa lisätä hiukan öljyä.

Lapset voivat osallistua salaatin tekemiseen pilkkomalla kasviksia ja sekoittamalla aineita. Salaatti maistuu paremmin, kun se on itse tehty.

Resepti:
Anette Palssa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.