Helppo, herkullinen ja yllättävän ruokaisa salaatti vie mauillaan Aasian suuntaan, ja kastike suorastaan huutaa seurakseen chiliä. Tulisuuden takaa tässä sriracha, mutta asian ajaa myös sambal oelek tai -  jos haluat soosiin säivähdyksen fermentoinnin mukanaan tuomaa happamuutta – korealainen gochujang-chilitahna. Kaikkia mainittuja löydät hyvin varustettujen perusmarkettien hyllyiltä.

Ainekset 4:lle annosta

2
parsakaalia
3
kevätsipulia
1
dl
suolattuja ja kuorittuja maapähkinöitä
Kastike:
1
dl
tahinia
2
limen mehu
5
rkl
seesaminöljyä
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa tai ruskeaa sokeria
1
valkosipulinkynsi
1
chili siemenet poistettuna ja pieneksi pilkottuna
2
rkl
srirachaa
Viimeistelyyn:
tuoreita yrttejä oman maun mukaan

Ohje

  1. Viipaloi parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mandoliini on tähän tarkoitukseen oivallinen vekotin. Pilko kevätsipulit ja murskaa maapähkinät.

  2. Laita viipaloitu parsakaali, kevätsipulit, maapähkinät ja jäähtynyt riisi tarjoiluastiaan. Sekoita.

  3. Sekoita kastikeainekset.

  4. Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita hyvin. Koristele yrteillä. Tarjoa heti.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.