Avokadoista saa herkullisen moussen, joka on oiva vaihtoehto riisipiirakoiden munavoille. 

Soseuta avokadot ja lisää ranskankermaa ja valkuaisvaahtoa sekä mausteita. 

Mikäli mousse tehdään ajoissa tai piirakat joutuvat olemaan koristeltuina tarjolla pitkään, valkuaisvaahto kannattaa jättää pois, jotta mousse ei lätsähdä.

Ainekset 7-8 annosta annosta

2
kananmunan valkuaista
150
g
ranskankermaa (1½ dl)
½
sitruunan mehu
1
tl
tuoretta chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta
½-1
tl
suolaa
2-3
kypsää avokadoa
Lisäksi:

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkaten joukkoon sitruunamehua, ranskankermaa, chiliä, suolaa sekä soseutetut avokadot.

  2. Pursota moussea kypsien piirakoiden päälle kauniisti. Koristele chilirenkain. Jos haluat tehdä kestävän avokadomoussen ajoissa, käytä 2 valkuaisen tilalle 100 g (1 dl) ranskankermaa (lisää) ja jätä valkuaisvaahto pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.