Ainekset iso piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm annosta

Taikina:
½
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
175
g
kylmää voita tai margariinia
1
dl
kylmää vettä
Väliin:
30
g
voita
1
tl
kanelia
½
tl
neilikkaa
½
tl
inkivääriä
½
sitruunan mehu (n. 3 rkl)
1
kg
hapokasta omenaa lohkoina, kotimaista 6-8 kpl
tai Granny Smithiä 4-5 kpl
dl
fariinisokeria
Voiteluun:
1
muna

Ohje

  1. Tee ensin taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja leikkaa voi pieniksi paloiksi. Murusta seos käsin tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterää käyttäen. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

  2. Sulata voi isossa kattilassa, lisää siihen mausteet ja sitruunamehu. Ota kattila pois kuumalta liedeltä. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi mausteseokseen. Sekoita joukkoon sokeri ja jauhot.

  3. Jaa kylmä taikina kahtia, pyöritä palloiksi, paina mataliksi ja kauli ne pyöreiksi, vuokaa hieman isommiksi levyiksi. Levitä toinen levy voidellun ison piirakkavuoan pohjalle. Levitä täyteseos taikinapohjalle ja laita toinen levy päälle. Voitele munalla.

  4. Tee lopuksi pintaan kukan malliin viillot, joista höyry pääsee ulos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 min. Tarjoile täyteläisen vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.