Kesällä mansikkakakku on aivan huippujuttu!
Tämän kesäisen mansikkakakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin juotavaa (kuohuvaa).
Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti valmistamisen jälkeen.
Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten - tai kostuta levyjä.
Ainekset noin 10-15:lle annosta
Ohje
-
Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4kpl) palasta leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä.
-
Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.
-
Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta.
-
Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
VINKKI! Toinen tyylikäs mansikkainen tarjottava on tietenkin klassinen Britakakku.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Mielestäni maukas lisäke on se, että tavallisen kervavaahdon korvaa "rahkaseos" joka on tosi hyvää.
Kiitoksia hyvästä reseptistä reseptin keksijälle!