Tonnikalapastasalaatti
Kesähelteillä lounaana ja iltapalana maistuvat kevyet ateriat ja salaatti onkin suosittu kesälounas. Tästä tonnikalapastasalaatista nelihenkinen perheemme söi kerran iltapalana ja toisen lounaana, joten kyseessä on iso salaattiannos, josta riittää juhlissa varmasti kymmenelle lisäkkeenä.
Tonnikalapastasalaatti
noin 8-10 annosta
7 dl Myllyn Paras Värikäs Iso Makaronia
3 prk tonnikalaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 iso paprika (itse käytin salaattiin puolikkaan keltaisen ja puolikkaan punaisen värien saamiseksi)
1 kurkku
1 pss. jääsalaattia
sipulinvarsia
200 g creme fraichea
200 g kermaviiliä
dippijauhepussi, itsellä sourcream&onion maku
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä.
Puolita kirsikkatomaatit, pilko paprika ja kurkku sekä revi salaatti palasiksi. Leikkaa sipulinvarret paloiksi ja valuta tonnikalat lävikössä. Sekoita sitten pasta, kasvikset ja tonnikala.
Sekoita keskenään creme fraiche, kermaviili ja dippi. Sekoita seos salaattiin. Halutessasi voit myös käyttää kastikkeeseen kaksi kermaviiliä eli korvata creme fraichen toisella kermaviilillä. Creme fraiche tuo kuitenkin hieman pehmeyttä makuun. Dippiä vaihtelemalla taas saat erilaisia makuja salaattiin.
Salaatti on helppo ja ruokaisa, mutta yhdistämällä siihen vaikka patongin, saat siitä vielä tuhdimman lounaan tai iltapalan. Salaatti sopii myös juhlien lisäkkeeksi.
Kommentteja ja keskustelua