Anonyymi kirjoitti
1.11.2014 - 22:25
Tein tätä vähän aikaa sitten koko ajan eli käytännössä en syönyt mitään muuta leipää. Siirryin tästä leivästä MyllynParas-reseptillä tehtyyn tattaririeskaan, joka on ihanan nopea ja herkullinen teeleipämäinen pikaleipä (minusta nimeksikin sopisi paremmin teeleipä kuin rieska). Jälkimmäinen ei kuitenkaan toimi pakastettuna eikä ole kovin hyvää enää puoli päivää leipomisen jälkeen. Tämä piimä(pelti)rieska sen sijaan kestää pakastamisen oikein hyvin. Olen leikannut paloihin ja pakastanut 1-2 palan annoksina pakastepusseihin. Yleensä teen kolminkertaisen satsin kerralla.

Tämä piimärieska on mukavan happaman herkullista, mutta jos tätä ainoana leipänä syö, niin kyllästyyhän tähänkin. Allergioiden vuoksi en syö tällä hetkellä muita viljoja kuin tattaria, mutta tarkoitus olisi yrittää löytää joitain muitakin minulle sopivia.

Olisi kuitenkin kiva kuulla, jos olette keksineet tästä leivästä variaatioita. Tekisi mieli korvata osa hiutaleista sokerijuurikas- tai perunahiutaleilla, joita ostin kokeiluun. Myös nesteeksi olen miettinyt jotain muuta kuin piimää. Kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia voisi varmaan käyttää piimän sijasta, mutta pitäisikö silloin rasvan määrää vähentää? Entä miten tavallinen maito sopisi nesteeksi? Päälle voisi hiutaleiden sijasta ripotella muita siemeniä, mutta saisiko niistä myös lisää makua itse leipään? Tai aurinkokuivatun tomaatin paloilla, oliivilla, pähkinöillä tai mausteilla? Jos joku keksii hyvän maustetun version tästä, niin kertokaa ihmeessä.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.