Kiisselin koostumus on kuin räkää, mutta maku on kohdallaan.
Paremman koostumuksen kiisselistä saa kun kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri sekoitetaan vispilällä kattilassa huoneenlämpöisinä ja kiehautetaan koko ajan sekoittaen. Kun on sopivaa koostumukseltaan tai viimeistään kun ensimmäinen kupla pulpahtaa, otetaan pois levyltä, lisätään vaniljasokeri ja sekoitetaan kevyesti. Kannattaa välttää turhaa vatkaamista.
Paremman koostumuksen kiisselistä saa kun kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri sekoitetaan vispilällä kattilassa huoneenlämpöisinä ja kiehautetaan koko ajan sekoittaen. Kun on sopivaa koostumukseltaan tai viimeistään kun ensimmäinen kupla pulpahtaa, otetaan pois levyltä, lisätään vaniljasokeri ja sekoitetaan kevyesti. Kannattaa välttää turhaa vatkaamista.