Anonyymi kirjoitti
2.4.2024 - 01:03

In reply to by Anonyymi (not verified)

Jos juuri on kunnossa, niin kyllä se taikina lähtee kohoomaan, mutta se voi ottaa välillä pidemmän aikaa. Mulla on mennyt joskus 2 vrk ennen kuin raski kupli kunnolla, mutta tuli kyllä hyvä mutta tosin melkoisen hapan leipä.
Hapatan raskin ja kohotan myös taikinan nykyisin sähkölieden uunissa. Nopeuttaa hommaa kummasti. Pistän hetkeksi uunin 50 C (n.5 min), jonka jälkeen jätän uuniin valon päälle ja annan löysän raskin hapantua siellä 8 - 10 tuntia, sitten lisään jauhoja ja suolan teen ristin päälle ja taikina nousee yleensä n. 2 tunnissa leivottavaan ku ntoon. Muotoilen leivät ja pistän n. 1 tunniksi takaisin uuniin, jossa on vain valo, sitten kohonneet leivät pois uunista siksi aikaa kun uuni lämpiää 250 C ja sitten leivät takaisin paistumaan.
Älä luovuta, kyllä se leipä maistuvaa on vaikka ei aina nousisikaan kovin kuohkeaksi. On ne jotkut kaupan ruislimputkin melkoisen tiiviitä.
Minäkin olen nyt jotain 5 vuotta leiponut juurella ja joka kerta tulos on vähän erillainen, mutta aina ne kaupan leivät pesevät mennen tullen maullaan!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.