Värikäs Kinkkupiirakka

Tulosta resepti

  • Rukiisen pohjaan tehty kinkkupiirakka on kätevä ja maistuva tarjottava, kun tarvitaan pöytään suolaista leivonnaista, joka valmistuu helpolla ja maku sopii mahdollisimman monille. 
  • Ruistaikinapohja on valmis pakastetaikina, jota on helppo pitää kotona pakastimessa leivonnan varalle. 
  • Tämä ohje on satoa isänpäivän reseptikilpailuun osallistuneilta.
  • "Maukasta kahvipöytään sekä illanistujaisiin kevyenä vaihtoehtona".
      Värikäs Kinkkupiirakka

      pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm

      500 g Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
      Täyte:
      n.250 g savukinkkua suikaleina
      1-2 punaista paprikaa
      20-50 g purjoa (pieni pala)
      1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
      2 dl kermaa
      2 munaa
      hiven suolaa
      hiven sitruunapippuria
      hiven valkopippuria

      Vuoraa voideltu piirakkavuoka sulaneella piirakkataikinalla. Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 30 min.

      Resepti: Tuija Palin, Vahto. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.