Pyöreä Piirakkataikina on valmiiksi pyöreän muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Täytteessä bataatti on terveellinen ja maistuva raaka-aine, myös porkkana ja punajuuri sopivat. 

Feta tuo täytteeseen pientä hapokkuutta.

Itse piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.

Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta.

Katso myös video piirakan valmistuksesta ohjeen alta.

Ainekset Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25–30 cm annosta

Täyte:
1
iso punasipuli renkaina
1-2
(noin 600 g) bataattia keitettynä
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
rosepippuria
2-4
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
rosmariinin oksa hienonnettuna
2
dl
kevyttä (5%) créme fraichea
1
rkl
sitruunamehua
2
munaa
2-3
dl
(150 g) kevyttä fetajuustoa kuutioina
1
dl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista sipuli renkaina pannulla. Kuori ja survo keitetty bataatti soseeksi. Mausta. Sekoita ranskankerma, sitruunamehu ja munat joukkoon. Levitä seos piirakalle.

  2. Asettele päälle sipulirenkaat, fetakuutiot ja pinjansiemenet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia kauniin väriseksi.

VINKKI: Voit käyttää bataatin tilalla porkkanaa tai punajuurta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.