Ainekset 2-3 leipää annosta

Juuri:
6
dl
vettä
50
g
hiivaa
2-3
rkl
hunajaa
Taikina:
2
tl
suolaa
30
g
voisulaa

Ohje

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää hunaja ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa. 

  2. Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, voisula ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikina jää melko löysäksi. Laita taikinaa pitkiin tai pyöreisiin tai rengasmallisiin, voideltuihin uunivuokiin tai leipä-, kakku- tms. vuokiin. Taikinaa saa tulla vajaaseen puoleen väliin vuokia. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä. 

  3. Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.  Kumoa leivät irti vuoistaan kuumina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.