Jauheliharisotto

Tulosta resepti

  • Risotto on kätevä ja maukas ruoka töiden jälkeen.
  • Erityisesti jauhelihasta tehty jauheliharisotto on monen perheenjäsenen suosikki.
  • Pitkäjyväisen riisin tilalla voi käyttää muitakin suurimoita esim. riisi-ohrasuurimoita tuomaan uutta makua.
  • Muista ensin riisien kuullotus (=lyhyt käyttö kuumassa) ja lisää vasta sitten neste päälle.
    Jauheliharisotto

    noin 4:lle

    2 rkl öljyä
    300 g jauhelihaa
    2 sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
    n.½ tl mustapippuria
    n.1 tl paprikajauhetta
    2 dl Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
    tai Irtonainen Kaura+Riisiä
    tai Pitkäriisiä
    5-6 dl lihalientä (tai vettä + 1 lihaliemikuutio)
    1 pss herne-maissi-paprika -sekoitusta (n. 200 g)

    Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua.

    Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15-25 minuuttia. Lisää pakastevihannekset. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy