Perinteinen Porkkanalaatikko

  • Porkkanalaatikko on herkullinen tarjottava jouluaaton pöydässä.
  • Sen sijaan, että ostaisit valmiin porkkanalaatikon kaupasta, kannattaa laatikko tehdä itse.
  • Tällä reseptillä syntyy tätä herkkua iso uunivuoallinen.

Perinteinen porkkanalaatikko

2 keskikokoista (1½ litran) uunivuoallista, noin 8-10:lle

kg porkkanoita (tai 1 kg porkkanasosetta)
3 dl Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
TAI 2½ dl Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
6 dl vettä
l maitoa
4 munaa
2-3 rkl siirappia
n.1 rkl suolaa
tl valkopippuria
1 tl jauhettua muskottipähkinää

Keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta ne. Tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa löysähkö puuro. Keitä ensin Riisi+Ohra -suurimoita vedessä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin, lisää maitoa koko ajan sekoitteen ja anna kiehahtaa ja kypsyä 30–45 min. Muista sekoittaa useasti, jotta maitopuuro ei pala pohjaan. 

Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuun isoon uunivuokaan (tai 2 pienempään) ja paista 180 asteessa noin 1½ tunnin ajan. Voit halutessasi valmistaa laatikon valmiiksi ja pakastaa sen raakana pakastimen ja uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko, esimerkiksi joulua varten aiemmin. 

Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuun isoon uunivuokaan (tai 2 pienempään) ja paista 180 asteessa noin 1½ tunnin ajan. Voit halutessasi valmistaa laatikon valmiiksi ja pakastaa sen raakana pakastimen ja uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko, esimerkiksi joulua varten aiemmin.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy