Ricotta-pinaattitäytteiset Cannellonit

Tulosta resepti

  • Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.
  • Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.
  • Perinteisesti Cannellonien sisään laitetaan jauhelihatäyte ja paistetaan esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä uunissa.
  • Täytteeksi sopii hyvin myös juusto-pinaattitäyte.
  • Katso videolta kuinka tätä pastaruokaa valmistetaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
Ricotta-pinaattitäytteiset Cannellonit

6-8:lle

1 pkt Myllyn Paras Cannelloneja (250 g)
Ricotta-pinaattitäyte:
n.5 dl ryöpättyä pinaattia tai nokkosta (tai 3 pss pakasteena)
1 iso purjosipuli
2 tlk ricotta-juustoa (500 g)
1 dl pestoa
suolaa, hienonnettua mustapippuria
1 ruukku tuoretta persiljaa
Päälle:
1 tlk (maustettua) tomaattimurskaa (400 g)
dl ranskankermaa
100 g parmesaanijuustoraastetta

Ryöppää pinaatit tai nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Puristele vesi pois. Kuullota hienonnettu purjosipuli. Sekoita em. ainekset yhdessä juuston kanssa, mausta pestolla, tarvittaessa suolalla, ja pippurilla sekä basilikasilpulla. Pursota täytettä putkien sisään, lado ne kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle tomaattimurska, ranskankerma ja juustoraaste.

Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Jos haluat, voit lisätä täytteeseen hienonnettua kinkkua.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy