Supersuosittu lasagne on klassikko, joka kokoaa perheen ja ystävät saman pöydän ääreen! Tämä mehevä ja maukas lasagne hurmaa runsailla kastikkeillaan ja sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlahetkiin. Parasta on, että voit valmistaa sen kätevästi etukäteen – lasagne vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Täyteläinen jauhelihakastike ja samettinen juustokastike yhdessä Myllyn Paras Lasagnelevyjen kanssa takaavat täydellisen lopputuloksen.

Muista huolehtia, että kastiketta on riittävästi – näin saat lasagnesta suussasulavan mehevää jokaiselle haarukalliselle.

Ainekset 6–8 annosta

Jauhelihakastike:
400
g
jauhelihaa
2
sipulia
3–4
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
3
dl
vettä tai haluamaasi lientä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
rkl
basilikaa
Juustokastike:
50
g
voita
1
l
maitoa
100
g
juustoraastetta
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
viherpippuria
Pinnalle:
100
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut ainekset. Anna kastikkeen hautua n. 30 min.
  2. Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta.
  3. Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta.
  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.